Old Rockers never die

Hemelse covers van en door onsterfelijke muzieklegendes

Terug naar artiesten
Jim Morrison photo

Jim Morrison

James ‘Jim’ Douglas Morrison was de zanger van The Doors. Hij werd geboren in Melbourne op 8 december 1943.
Hij was enorm geboeid door literatuur en maakte zelf veel gedichten die terug te vinden zijn in diverse gedichtenbundels zoals "The Lords & The New Creatures", "Wilderness" en "The American Night".
Voor Morrison was muziek het opstapje voor zijn poëzie en met zijn sterke theatrale persoonlijkheid en zijn beeldende gedichten werden concerten van The Doors een ongelooflijke belevenis voor het aanwezige publiek.
Hoewel zijn vermaarde drank- en drugsgebruik bij optredens vaak roet in het eten strooiden.
Veel van zijn mystieke en sombere teksten zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn eigen leven. Seks, geweld en de dood zijn daarin vaak voorkomende thema's.
Morrison was voor veel jongeren in die dagen een idool.
In maart van 1971 verhuisde hij naar Parijs om zich te concentreren op zijn schrijven
Hij overleed er op 3 juli 1971 op 27-jarige leeftijd, waarschijnlijk als gevolg van een overdosis drugs.
Door zijn voortijdige dood hoort hij bij de 27 club (popidolen die toevalligerwijs allemaal op 27-jarige leeftijd overleden) samen met Janis Joplin, Jimi Hendrix, Brian Jones, Kurt Cobain en Amy Winehouse.
Oliver Stone maakte in 1991 ‘The Doors’ een film rond het leven van Morrison. De rol van Morrison werd gespeeld door Val Kilmer.
Gekende nummers van The Doors zijn o.a. ‘Light my fire’, ‘Riders on the storm’, ‘People Are Strange’ en ‘hello, i love you’.