Old Rockers never die

Hemelse covers van en door onsterfelijke muzieklegendes

Terug naar artiesten
James Brown photo

James Brown

James Joseph Brown werd in Barnwell geboren op 3 mei 1933. Hij stond bekend als "The Godfather of Soul", "The Hardest Working Man in Show Business", “Soul Brother Number One” en “Mr. Dynamite”.
Brown wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest controversiële figuren uit de 20e eeuw en is een van de grondleggers in de ontwikkeling van de soulmuziek en het funkgenre.
In 1983 werd hij opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame, in 1986 in de Rock and Roll Hall of Fame en in 2006 in de UK Music Hall of Fame. Brown won ook een Grammy Award.
Naast zijn muzikale carrière bouwde Brown met radiostations, hotels, clubs en restaurants ook een waar zakenimperium uit.
Toen zijn succes begon te tanen werd hij gedwongen om bijna alles te verkopen.
Hij overleed op 73-jarige leeftijd op eerste kerstdag 2006 nadat hij een dag eerder in het ziekenhuis van Atlanta was opgenomen met een longontsteking.
Op 13 februari 2020 raakte bekend dat er een onderzoek gestart is naar de doodsoorzaak van Brown, nadat z’n voormalige woordvoerder Jacque Hollander beweerde te kunnen bewijzen dat James Brown destijds vermoord werd.