Old Rockers never die

Hemelse covers van en door onsterfelijke muzieklegendes

Terug naar artiesten
Herman Brood  photo

Herman Brood

Hermanus ‘Herman’ Brood was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur.
Hij werd geboren in Zwolle op 5 november 1946.
De single Saturday Night werd in 1978 een grote hit en wordt beschouwd als het bekendste nummer van Brood.

Duitsland en Frankrijk raakten geïnteresseerd. Brood werkte in 1979 mee aan de film Cha Cha van Herbert Curiël en trad in de film in het huwelijk met punk-operazangeres Nina Hagen.
In 1984 nam hij met Doe Maar-zanger Henny Vrienten de single Als je wint op, dat in de top 10 van de hitlijsten belandde
Door het jarenlange gebruik van allerlei drugs was zijn lichaam tegen 2001 geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes.

Op 11 juli 2001 om 13.28 uur pleegde de vierenvijftigjarige Brood zelfmoord door van het dak van het Amsterdamse Hilton Hotel te springen.
‘My Way’ een cover die Brood maakte van een nummer van Frank Sinatra dat op haar beurt dan weer een cover was van een nummer van Claude Francois wordt gedraaid tijdens zijn begrafenis en op alle Nederlandse radiostations.

Het nummer werd ook op single uitgebracht en wordt de grootste hit die Herman Brood ooit in Nederland heeft gescoord na 'Never Be Clever'. Eind jaren 70, heeft Herman Brood vaak gezegd 'pas het loodje te leggen' als hij een nummer-1-hit had. 'My Way' stond in de zomer van 2001 op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten.